Hitra podjetja povozijo počasna!

Trg delovne sile postaja vedno bolj živ in zahteven. Lahko smo srečni, če dobimo delo in ga tudi obdržimo. Ustrezna šolska izobrazba je samo vstopnica za določeno delovno mesto.

Že dolgo več ne živimo v času, ko so nam povečevali osebni dohodek in smo napredovali zaradi tega, ker smo bili dolgo v podjetju. V tržnem gospodarstvu se mora spreminjati kultura in klima v podjetju, če hoče podjetje preživeti.

V današnjem času pa ni cenjeno samo znanje pač pa tudi veščine, ki jih pridobimo z vajo – prakso in teoretičnim znanjem. Delo, učenje, pristopi, tehnologija se nenehno izpopolnjujejo in spreminjajo.

Svojemu delu nismo kos, če se ne usposabljamo – izobražujemo.

Poznavanje dela na delovnem mestu je sedaj le majhen delček vsega, saj je potrebno poznati vsa področja (sosednja delovna mesta), ker se vedno bolj brišejo ločnice dela, kar omogoča obvladovanje procesa z manj izmeta in napak.

To pa ni lahko, saj potrebujemo širša znanja iz svojega delovnega okolja. Pri pridobivanju znanj in veščin moremo vedeti, kaj potrebujemo, zakaj in kaj bomo s tem dosegli.

Doseganje ciljev podjetja, sodelovanje s kupci in zadovoljevanje njihovih želja – potreb so stalnice, ki spremljajo razvoj vsake organizacije. Pri tem ima vodstvo in vodenje izjemno vlogo, saj se glede na zahteve trga spreminjajo tudi stili vodenja. Zdrava drugačnost razmišljanja rodi nove ideje, ki vodijo k novostim in preživetju na trgu.

Vsaka organizacija in predvsem vodstvo s kadrovsko službo na čelu skrbno skrbi za razvoj vseh zaposlenih in za prenos tihih znanj, ko nekdo zapusti organizacijo.

Vse objave