Protokol za mizo – bonton pri mizi

Poslovno kosilo ali pogostitev zavzema v poslovnem svetu visoko mesto, saj gre za srečanje, na katerem se običajno sprejemajo pomembne odločitve. Čas malice ali kosila je priložnost za utrditev poslovnega partnerstva ter potrditev profesionalne podobe in ugleda vaše organizacije.

Včasih smo povabljeni ali pa smo organizator slavnostne prireditve, kjer je tudi zakuska ali celo bogata pogostitev. Obnašanje – bonton pri jedi in upoštevanje pravil kažeta vašo profesionalnost in zrcalita, kako zanesljivi boste v poslu. Ne glede na to, ali gre za obed v okviru družinskega slavja ali kosilo s poslovnimi partnerji, je potrebno pri jedi upoštevati nekatera ustaljena pravila- bonton, da ne boste zbujali neželene pozornosti ali celo posmeha. Če poznate in vsaj približno upoštevate bonton, se boste med pomembnimi ljudmi (predvsem med zahtevnimi poslovnimi strankami) počutili bolj samozavestno in tudi v jedi boste zagotovo bolj uživali, ker ne boste s svojim obnašanjem sami sebe spravljali v zadrego.

Pridobljena korist na praktični delavnici:

Na delavnici se bomo naučili bontona, kako se obnašati kot gost ali gostitelj na prireditvah, kjer je hrana. Splošna pravila obvladamo vsi. Le redki pa se lahko pohvalimo z znanjem bontona, da nismo v zadregi, kako pravilno jesti špagete, škampe, školjke, palačinke, pomarančo, potico, … Kdaj prvi seči po žlici, kdaj se usesti za mizo, kako s prtičem, kako se nazdravi, kaj se lahko pogovarjamo, …

Vsebina seminarja

ZAHTEVAJTE PONUDBO za izvedbo v vaši organizaciji.

V ponudbi vam bomo posredovali vsebino, katero lahko prilagodimo vašim zahtevam po znanjih!