Reševanje problemov po metodi PPS

V podjetjih se mnogokrat srečujemo z reklamacijami kupca, raznimi težavami v proizvodnji ter z veliko drugimi ponavljajočimi se težavami. Velikokrat iščemo vzrok motenj, ki jim nikakor ne moremo priti do dna. Vse rešujemo naglo, brez zapisov, brez timov, s ciljem, da bi problem hitro rešili. Ko nam nekako uspe rešiti problem, niti ne pomislimo, da se bo še kdaj ponovil. Prav tako ne razmišljamo, ali smo našli pravi vzrok motenj. V Toyoti so razvili metodo Practical Problem Solving (PPS), s katero na enostaven in učinkovit način rešujemo probleme in preprečimo, da bi se ponovili.

Pridobljena korist na praktični delavnici:

Če želite tudi vi v bodoče reševati probleme na tak način, izvedemo za vas usposabljanje, kjer se boste na praktičnem primeru naučili korakov in tehnike reševanja problemov. Izvedeli boste, koliko časa potrebujete za rešitev, kdo naj sodeluje v timu in še mnogo več, in postali bolj učinkoviti pri reševanju problemov. Metoda je uporabna na vseh segmentih proizvodnje in v vseh službah v podjetju.

Razvoj kompetenc:

reševanje konfliktov, učinkovita komunikacija, ki rešuje probleme, pravilno izrekanje kritike, upravljanje s čustvi, timsko delo.

Vsebina seminarja

ZAHTEVAJTE PONUDBO za izvedbo v vaši organizaciji.

V ponudbi vam bomo posredovali vsebino, katero lahko prilagodimo vašim zahtevam po znanjih!