Reševanje problemov po metodi pps

V vsakem podjetju se srečujemo z reklamacijami, raznimi težavami v proizvodnji ter veliko drugimi težavami, ki se ponavljajo. Velikokrat iščemo vzrok motnje, ki ji nikakor ne moremo priti do dna. Vse rešujemo hitro, brez zapisov, brez timov, s ciljem, da bi problem hitro rešili. Ko nam ga nekako uspe rešiti, ne pomislimo, da se bo še kdaj ponovil. Prav tako ne razmišljamo, ali smo našli pravi vzrok motnje. V Toyoti so razvili metodo Practical Problem Solving (PPS), ki omogoča enostavno in učinkovito reševanje problemov, tako da se ne ponavljajo več.

Pridobljena korist na praktični delavnici:

Če imate v svoji delovni sredini probleme, ki se ponavljajo in jih ne morete izločiti iz delovnega procesa, vas bomo na praktičnem primeru naučili korakov in tehnike reševanja problemov. Ugotovili bomo, koliko časa potrebujete za rešitev, kdo naj sodeluje v timu in še mnogo več, da boste postali bolj učinkoviti pri reševanju problemov. Metoda je uporabna v vseh segmentih proizvodnje in v vseh službah v podjetju.

Razvoj kompetenc:

reševanje konfliktov, učinkovita komunikacija, ki rešuje probleme, pravilno izrekanje kritike, upravljanje s čustvi, timsko delo.

Vsebina seminarja

ZAHTEVAJTE PONUDBO za izvedbo v vaši organizaciji.

V ponudbi vam bomo posredovali vsebino, katero lahko prilagodimo vašim zahtevam po znanjih!